ייצוג משפטי בוועדות לתכנון ובניה
נדרש להגיש ערר על החלטת ועדה מקומית, התנגדות להיתר בניה, נפתח כנגדך הלחך פלילי ע"י הוועדה על בניה לא חוקית או בגין שימוש שלא כדין במקרקעין, אנו כאן בשבילך, רועי חסון הינו עורך דין תכנון ובניה בעל ניסיון רב בוועדות השונות, לרבות בייצוג מול הוועדות לתכנון ובניה, פנה עוד היום לפגישת ייעוץ ראשונית בעניין בטלפון: 073-7437552.
במאמר זה נסביר מהן הוועדות לתכנון ובניה, מה תפקידם , ומתי נדרש ייצוג של עו"ד תכנון ובניה מול הוועדות.
מהם הוועדות לתכנון ובניה ומתי אנו נדרשים לפעול מולם
הוועדות לתכנון ובנייה הן גופים מנהליים שמוסמכים על פי חוק התכנון והבניה, תשכ"ה-1965 ובחוקי תכנון אחרים, לדון ולהחליט על היתרי בניה, פיקוח על בניה, אישור תוכניות בנייה ופרויקטים בתכנון עירוני.
על הוועדות לפעול בהתאם לשיקולים ציבוריים שונים ולאזן בין צורכי הפיתוח העירוני לבין שמירה על איכות הסביבה, צביון המקום, והזכויות הקנייניות של הציבור.
הוועדות נחלקות לשלוש קטגוריות עיקריות:
-
ועדה מקומית – ועדה שמטפלת בתכנון המקומי של ישוב או עיר מסוימת, וההיתרים הניתנים על ידה הם ברמה המקומית. מדובר בוועדה המקומית לתכנון ובנייה, שהיא הגורם האחראי על ההיתרים לשימוש קרקע ובנייה ברוב המקרים. היא ממונה בדרך כלל על ידי מועצת הרשות המקומית.
-
ועדה אזורית – ועדה שמטפלת בתכנון אזורי או למספר ישובים, כלומר בקביעת מדיניות תכנון לאזורים גיאוגרפיים רחבים יותר. מדובר בוועדה אזורית לתכנון ובנייה, שמרכזת את המדיניות וההנחות התכנוניות עבור אזורים שאינם במסגרת תחום שיפוט עירוני ספציפי.
-
ועדה מחוזית – ועדה שתפקידה לטפל בתכנון ובנייה ברמה המחוזית, ולפקח על הפעולות של הוועדות המקומיות והאזוריות. הוועדה המחוזית מתפקדת כרשות עליונה בעניינים תכנוניים ויכולה לעסוק בהפקת תכניות מתאר מחוזיות, ויכולה להתערב בהחלטות של הוועדות המקומיות והאזוריות.
בנוסף, קיימות ועדות מיוחדות שתפקידן לעסוק בנושאים תכנוניים מסוימים, כמו ועדות לתכנון בפרויקטים גדולים או ועדות לתכנון תשתיות.
הוועדות מבצעות את התכנון מתוך מטרה להבטיח פיתוח מסודר וראוי של הקרקע והשימושים בה, תוך שמירה על אינטרסים של האוכלוסייה, הסביבה וההיבטים הכלכליים של המדינה.